Loading...
Antonija Majdak 2017-03-30T15:15:45+00:00

Antonija Majdak - Fizioterapeut


Rođena sam u Zagrebu gdje završavam osnovnu i srednju školu. U osnovnoj školi se počinjem baviti atletikom i rukometom te me već tada počinje zanimati proces oporavka i rehabilitacije. 2011.g. upisujem studij Fizioterapije na Zdravstvenom veleučilištu kojeg završavam 2014.g gdje stječem znanje prvostupnika fizioterapije. U sklopu fakultetskog obrazovanja praksu obavljam u različitim zagrebačkim bolničkim centrima, poliklinikama te ostalim zdrastvenim ustanovama dok pripravnički staž završavam u Domu zdravlja MUP-a i Kliničkoj bolnici Sv. Duh.
Medicinska i korektivna gimnastika
Današnji sjedilački i ubrzani način života loše utječe na naše tjelesno i psihološko zdravlje. Slaba aktivnost uz dugotrajno sjedenje za računalom izaziva bol ponajviše u cervikalnom i lumbalnom djelu kralježnice. Razvijaju se deformacije kao što su lordoze, kifoze ili skolioze. Kralježnica pati te ju je potrebno „razgibati“.

Osjećate li zakočenost, bolove u kralježnici i mišićima, trnce ruku ili nogu, poteškoće kod obavljanja svakodnevnih aktivnosti?
Medicinska i korektivna gimnastika se sastoje od niza vježbi kojima nastojimo povećati opseg pokreta, fleksibilnost , tonus mišića, ispraviti loše držanje i poboljšati posturu i cirkulaciju te samim time smanjiti bol što ljudima stvara najveće probleme. Također vježbe imaju pozitivan utjecaj kod prevencija osteoporoze. Individualni pristup i male grupe omogućiti će nam da bolje pristupimo Vašim problemima, dok se vježbe laganog inteziteta preporučuju svim dobnim skupinama.

Medicinska masaža

Masaža je najstariji oblik liječenja pomoću koje preko kože djelujemo na mišićni, živčani i limfni sustav. Masaža ima brojna pozitivna djelovanja kao što su osjećaj opuštenosti i ugode, smirujuće djelovanje, poboljšanje cirkulacije, sniženje krvnog tlaka, učvršćivanje tonusa kože, smanjenje boli i tonusa mišića. Uz brojne indikacije za medicinsku masažu ( smanjenje spazma, poboljšanje cirkulacije, smanjenje bolnosti i ukočenost, uklanjanje miogeloza i prevencija istih) bitno je paziti i na kontraindikacije kao što su akutni upalni procesi, opekotine i krvarenja, upale vena i limfnih puteva i dr. Ovisno o Vašim potrebama masaža se može provoditi parcijalno ili možemo tretirati cijelo tijelo.

Medicinska gimnastika za starije


Povisivanjem životne dobi događaju se brojne promjene organa i organskih sustava, što dovodi do progresivnog slabljenja i oštećenja njihove funkcije. Zbog toga se u starosti češće javljaju pojedine kronične bolesti, a time i funkcionalna onesposobljenost starijeg čovjeka. Vježbanjem možete pozitivno utjecati na te promjene kao što su smanjenje rizika nastanka dijabetesa, povišenog krvnog pritiska, bolesti srca ali će vam pomoći da se osjećate pokretljivijima i poletnijima. Omogućujemo Vam vježbanje u malim grupama koje su idealne radi podizanje motivacije. Jer u društvu je uvijek zabavnije.

"Nitko nije tako star kao onaj tko je izgubio polet." ~ Thoreau

Kontakt

Ukoliko imate bilo kakva pitanja u vezi našeg centra ili
naših programa slobodno nas kontaktirajte!

KONTAKT