Biografija

Svoju inspiraciju još od vrlo mladih dana pronalazim u pokretu. U fizičkome pokretu proživljenom kroz tijelo, duh, um, kroz razne prizme života. Strast i ljubav prema zdravome i aktivnome životu uvijek su bile dio moga života. Odrastala sam u duhu sporta – kao profesionalni sportaš u natjecateljskim disciplinama karatea, što mi je u život donijelo disciplinu i fokus.

Već kao vrlo maloj bilo mi je jasno da mora biti neka sila koja pokreće sve, i da kroz pokret stvaramo jednu posebnu slobodu življenja. To je nešto što me je uvijek navodilo da istražujem korak dalje.
Karateom sam se bavila 8 godina i na putu ostvarila lijepih rezultata koji se danas najljepše oslikavaju kroz unutarnje kvalitete koje sam dobila kroz razna iskustva kontinuiranih treninga, natjecanja, pobjeda, poraza…

Nakon mnogo godina aktivnoga treninga, učestale ozljede okreću moj život u novom smjeru – putem otkrivanja sebe, svoje prave suštine i unutarnje istine. Tu se rodila moja ljubav prema biljnoj medicini, zdravoj prehrani i jogi kao načinu života. Zdrava prehrana i biljna medicina donesle su u moj život iscjeljenje na mnogim razinama. Te sam se kroz osobno iskustvo uvjerila u njihove vrijednosti.
Moj put joge započeo je Hatha joga tradicijom koja tijelo razmatra kao glavni alat za postizanje više svijesti. 2007. posjetila sam i Indiju gdje sam imala prilike osobno upoznati neke od učitelja hatha joge. Svoj razvoj nastavljam otkrivanjem transcendentalne meditacije i kriya tantra joge. Tu dobivam cjelovitu sliku joge kao životnoga puta, te počinjem implementirati stečena znanja u svoju svakodnevicu. Meditacijom kao takvom bavim se 6 godina. U tih 6 godina kroz iskustvo i praksu uvidjela sam dobrobiti meditacije i koji potencijal putem meditacije možemo ostvariti.
Na putu otkrivanja mnogo sam putovala i tako imala prilike sresti velike i divne učitelje. Posjećivala sam joga festivale diljem Europe i upoznavala nove stilove, znanja i tradicije.Neki od poznatih učitelja s kojima sam se srela i imala priliku učiti jesu Paramhans Swami Maheshwarananda, H.H. Sacinandana Swami , Govinda Kai, Indu Arora, Simon Borg-Oliver, Diószegi Ádám… Velika inspiracija su mi i moje učiteljice Sandra Petra Pintarić i Petra Carmichael.
Danas sam fitoterapeut i joga instruktorica i uživam cijelim bićem u ovome što radim. Uvijek me inspiriraju nova znanja, pokret, razvoj ali ono što me još više raduje jesu promjene koje vidim da se događaju u ljudima – proces koji me uvijek iznova nadahnjuje. Kao instruktorica joge surađivala sam s mnogim centrima i udrugama, a sada surađujem i s pojedinim školama.
AJARA modeli unutar AJARA Healthcare Centra rezultat su dugogodišnjeg iskustva u sportu, rekreaciji i jogi. Spoj raznih elemenata koji pojedinca sigurno i sustavno vraća u stabilno i zdravo stanje pokreta i mogućnosti.

– Kreirala sam koncept radionica DREVNA MEDICINA, s kojim sam ostvarila mnoge internacionalne suradnje. Danas se radionice mogu pohađati i u HR.
– Sudjelujem u organizaciji wellness retreata.
– Organizirala sam gostovanja joga učitelja iz inozemstva.

Svoju unutarnju inspiraciju pronalazim u pokretu kroz život, iskustvima. Smatram da u životu uvijek biramo između – života punoga problema ili života punog mogućnosti. Biram život pun mogućnosti !! Svako iskustvo je prilika za razvoj, i zato nema krivog ili pravog puta… LIFE ITSELF IS YOUR TEACHER. AND YOU ARE IN A STATE OF CONSTANT LEARNING !