Biografija

Cijeli moj život usmjeren je na otkrivanje čovjeka kao multi-dimenzionalnog bića i toga u kakvom je odnosu sa Svemirom. Istraživanje me vodilo kroz tijelo, um, emocije, energiju, duh i svijest. Od kad znam za sebe moje tijelo i duh kretali su se na najrazličitije načine. Prije više od dva desetljeća počela sam podučavati druge o pokretu (kao učitelj klizanja, skijanja, plivanja, aerobica, yoge itd.). 1993./94. god. počela sam studirati na Kineziološkom Fakultetu u Zagrebu. 
 
Tijekom studija bila sam demonstrator na predmetu Kineziološka fiziologija te proučavala fiziološke procese, lokomotorni sustav i općenito načine na koje naše tijelo funkcionira. 2001. upisujem poslijediplomski studij na istom fakultetu i moje istraživanje se produbljuje te počinjem proučavati povezanost psihe i tijela.

 
 

U toj fazi osobno prolazim kroz intenzivne emocionalne procese i promatram na sebi kako kretanje (tijela, daha, misli, emocija i energije) utječe na moje biće. Proučavam što se događa sa tijelom i psihom pod utjecajem stresa i kojim procesima se to stanje može balansirati. Paralelno me istraživanje vodi u tjelesno orijentiranu psihoterapiju, yogu, meditaciju, relaksaciju i razna duhovno – energetska znanja. 

Tijekom studija objavljeno je više od 10 mojih znanstveno – stručnih radova na nacionalnim i internacionalnim kongresima na temu cjelovitog zdravlja, antistres tehnika, wellnessa i wellbeinga, meditacije i razvoja ljudskih potencijala. U tom periodu me angažiraju i kao vanjskog suradnika na Kineziološkom fakultetu. Zatim radim i kao predavač na Wellnes akademiji Veda Centra. Na razne načine surađujem sa wellness i yoga centrima, turističkim agencijama i tvrtkama koje interesiraju moja znanja i usluge: Medical Yoga Centar, Essentia Vitae, Energy Clinique, Life wellness centar, Surya Centar, MBS Studio, Spa hotel Adriana, Wellness akademija Veda Centra, Linden Retreat, Ex Alto i drugi. 

Više od 5 godina pišem za kolumnu “Sam svoj Guru“ na Ordinacija.hr, a moje tekstove je preuzelo oko 20-tak različitih portala u regiji. Također već skoro 20 godina radim u turizmu na najrazličitije načine, puno sam putovala i dalje to radim jer me susretanje sa novim obogaćuje i omogućava da dublje upoznam život. Postoji još mnogo diploma koje sam dobila tijekom svojeg života, ali ne smatram to toliko bitnim. Vjerujem da je istinsko znanje zapravo mudrost koja se kuje kroz životno iskustvo. Sve diplome i tečajevi ništa nam ne vrijede, ako nismo povezani sa mudrošću koja je unutar nas. Do toga se ne dolazi diplomama već prisutnošću, hrabrošću i istinskom željom za spoznajom.
Ne zanima me prenositi nekome znanje kao informaciju, već želim svojim vlastitim primjerom biti poticaj i inspiracija na putu kreiranja zdravlja, sreće i punoće življenja.