Stručnjaci i dobronamjernici

Uvijek žemo vas primiti sa osmijehom na licu i sa velikom dozom pozitivne energije provesti kroz putovanje do zdravlja.

Darija Barić
Osnivač Ajara Centra / Fitoterapeut / Yoga Instruktor

Iva Gjopar
Yoga instruktor

Elvir Halilagić
Kineziolog / Fitness Instruktor

Marko Stipanović
Magistar kineziologije

Ljiljana Rek
Yoga instruktor

Darija Barić

Osnivač Ajara yoga centra, fitoterapeut i yoga instruktor.

Svoju inspiraciju još od vrlo mladih dana pronalazim u pokretu. U fizičkome pokretu proživljenom kroz tijelo, duh, um, kroz razne prizme života. Strast i ljubav prema zdravome i aktivnome životu uvijek su bile dio moga života. Odrastala sam u duhu sporta – kao profesionalni sportaš u natjecateljskim disciplinama karatea, što mi je u život donijelo disciplinu i fokus. Nakon mnogo godina aktivnoga treninga i sporta, moj život se okreće u novom smjeru – putem otkrivanja sebe, svoje prave suštine i unutarnje istine. Tu se rodila moja ljubav prema biljnoj medicini, zdravoj prehrani i jogi kao načinu života.

 • 2002 godine započinje moje joga putovanje i od tada sam imale prilike učiti i susresti velike učitelje.
 • 2002 g upoznajem se sa sustavom Art of living sa 17 godina.
 • 2007 g odlazim u Indiju kod jednog od najistaknutijih duhovnih Učitelja današnjeg vremena Paramahans Swami Maheshwarananda, poznat kao Swamiji. Utjelovitelja sustava Joga u svakodnevnom životu. Taj period ostavio je veliki utisak na moj daljnji razvoj.
 • 2011 g otkrivam transcendentalnu meditaciju i sustav Maharishi Mahesh Yogija, gdje dobivam znanje koje je uvelike oplemenilo moj put joge. U ovom periodu se susrećem i s učenjem Babaji-a koje na mene ostavlja veliki utisak i želju za daljnjim učenjem i otkrivanjem.
 • 2014 g završavam edukaciju za fitoterapeuta, liječenje biljkama u Gallbanum Učilištu
 • 2015 g u želji da učim s izvora u Hrvatsku iz Amerike dovodim učiteljicu Tantra kriya yoge Nayano.
 • Nayano podučava Ipsalu Tantru koja podučava tantrički put i u skladu s time uči se Kobrin dah koji je dar čovječanstvu od Mahaavatara Babajia. Tehnike koje se izvode složene su u Ipsalu formulu a posložili su ih Bodhi Avinasha i Sunyata Saraswati.
 • Sunyata Saraswati „Master“ ostavio je veliko znanje na ovom području joge.
 • 2015 g upisujem škoju za joga instruktore ( TT200 ) u Divya yoga centru nakon mnogo godina istraživanja.Susrećem predivne dvije učiteljice Petru Carmichael i Sandru Petru Pintarić koje su nesebično podijelile svoje znanje i iskustvo s nama.  Tu smo dobili znanje o Ashtanga yogi i Raja Hatha Yogi inspiriranoj velikim učiteljem Sri Dharma Mittrom.
 • U ovom periodu bila sam pod vodstvom svoje mentorice I danas drage prijateljice Ive Solarević Jeličić, koja mi je ostavila veliko znanje, i koja je bila I jest moja podrška I prijateljska ruka na putu samospoznaje.
 • 2016 g otvaram studio za jogu AJARA i razvijam jednu lijepu priču koja i danas raste i okuplja mnoge divne duše. Ovaj centar nastao je iz ljubavi prema jogi i jogijskom načinu života.
 • 2018 g inspirirana Dharma jogom i svojom učiteljicom Sandrom Petrom Pintarić odlazim u New York direktno u Dharma centar kod Sri Dharma Mittre kako bi prakticirala jogu kod ovog velikog Učitelja i osjetila znanje direktno s izvora.
 • 2019 g nastavljam svoje učenje i upisujem naprednu obuku za joga instruktore ( TT500 ) kod Sande Petre Pintarić u Dharma Yoga Centru. Ova obuka i dalje je u tijeku i iznimno me veseli svako novo stečeno znanje.
 • 2023 g završava obuku RYT 500 (napredni program ) u The House Of Dharma.

Tijekom ovih godina mnogo sam putovala i obilazila joga festivale, radionice, seminare. Tako sam imala prilike sresti i upoznati svjetski poznate joga učitelje a neki od njih su; Sacinandana Swami, Sri Dharma Mitra, Indu Arora, Govinda Kai, Simon Borg – Oliver, Dioszegi Adam, Paramahamsa Sri Swami Vishwananda, Gregely Medvegy…

Svoju unutarnju inspiraciju pronalazim u pokretu kroz život, iskustvima. Smatram da u životu uvijek biramo između – života punoga problema ili života punog mogućnosti. Biram život pun mogućnosti !! Svako iskustvo je prilika za razvoj, i zato nema krivog ili pravog puta… life itself is your teacher. And you are in a state of constant learning !   

Iva GJOPAR

Yoga instruktor

Ivina ljubav prema radu kroz tijelo krenula je od malih nogu otkada se bavi gimnastikom, pilatesom i raznim vrstama plesa. S jogom se prvi put susrela 2013. nakon čega je ubrzo završila i prvu edukaciju za učitelje u Indiji. Od tada svoje znanje nadograđuje kroz razne radionice i predavanja, a nedavno završava dodatnih 300h obuke za učitelja Ashtanga Vinyasa joge, te 100h Yin joge. Joga je, kako kaže Iva, puno više od pokreta. Jogijskom praksom istovremeno osnažujemo svoje tijelo, umirujemo um te razvijamo svoj unutarnji svijet. Pored joge bavi se i masažom, stoga svoje znanje proširuje i u smjeru medicinske te tajlandske masaže.

Iva uživa u radu s ljudima i svim njihovim slojevima te poručuje – Vidimo se na prostirci!

Elvir Halilagić

Kineziolog i fitness instruktor

Od rane mladosti, sport je kao bezbrižna rekreacija bio u fokusu mojih interesa. Kao dijete shvatio sam da tjelovježba nije samo bezbrižna rekreacija, već je i osnova zdravog načina razvijanja te sazrijevanja kroz put kojeg nazivamo ŽIVOT.

Nakon završene srednje škole u Zagrebu, logičan slijed je bio upisivanje fakulteta. Za mene nije bilo dileme; Kineziološki fakultet je bio ono gdje sam htio upiti sva znanja kako teoretska, tako i praktična. Tijekom studija upoznajem razne grane kineziologije, no fitness postaje moja ljubav.

Nadalje počinjem raditi prvo kao instruktor, a kasnije i kao trener fitnessa u nekoliko zagrebačkih teretana (Adam i Eva, Virtus, XXL, World Class, Aquaeduca).

Po preporuci kolegice, 2010. počinjem raditi kao trener u jednoj neurološkoj ordinaciji u Zagrebu. Tu se upoznajem s kombinacijom neurorehabilitacijskog treninga i kinezioterapije. Takvom vrstom treninga pomažemo osoba s neurološkim problemima, ponajviše djeci s cerebralnim poteškoćama.

Danas, težim povezivanju fitnessa i medicine te prilagođavanju treninga potrebama svake osobe. Medical fitness je osnova zdravog, kontroliranog i učinkovitog načina vježbanja s kojim preventiramo zdravstve probleme.

Zašto biste se zadovoljili jednim načinom vježbanja?
U Ajara centru okrećemo se interdisciplinarnom načinu vježbanja, gdje spajamo razne metode u jedan trening koji cjelokupno uravnotežuje i duh i tijelo.

“Ljudsko je tijelo park u kojem je volja glavni vrtlar.”
William Shakespeare

Marko STIPANOVIĆ

Magistar kineziologije,  usmjerenje košarka

Srednju školu sam završio u Trogiru, no put me nije vodio direktno na fakultet već u svijet sporta. Kada je nastavak obrazovanja došao na red odlučio sam upisati Kineziološki fakultet u Zagrebu.

Od upisa na fakultet dugo godina sam proveo vodeći treninge svih uzrasnih kategorija, te također bio angažiran unutar kolegija košarka i Laboratorija za sportske igre na Kineziološkom fakultetu. 

Fitness i treninzi snage su uvijek bili ono što mi je pomagalo i činilo me boljim tijekom mojih sportskih dana. Kako je moje obrazovanje teklo i moja znanja unutar fitnessa i rekreacije su se proširivala tako sam ih odlučio i primjenjivati u praksi i radu s ljudima koji žele promjene.

Danas kada razne sportove koristim kao vlastitu rekreaciju za održavanje forme, opuštanje i uživanje u pokretima koji ih međusobno razlikuju, svoj uspjeh više ne mjerim u pobijeđenim utakmicama, već u napretku i rezultatima ljudi s kojima radim.

LJILJANA REK

Yoga instruktor

Od malih nogu bavi se plesom i pokretom. Od klasičnog baleta, jazz dance-a preko latino plesova. 2001. g. upoznaje se s drevnim naukama o yogi. Dugo i predano istražuje razne stilove yoge, meditacije, pranayame i kriya.
2019.g. završava obuku za yoga učitelje, TT300 u Studio One u Zagrebu od kada i podučava.

Želja za znanjem i istraživanjem vodi ju u Indiju, Mysore, gdje se dodatno usavršava na Nirvana Yoga Institutu. Za Ljiljanu je yoga danas puno više od fizičke vježbe asana. To je način življenja koji podučava i dijeli s drugima. Prilagođavajući yogu sebi kroz sve životne periode, sve više uviđa neprocjenjivu vrijednost i važnost ove drevne tehnike, koja može obogatiti i podržati svaki aspekt života.
Upravo je to ono što je veseli kao učitelja (i trajnog učenika) yoge – prenošenje i korištenje alata za kvalitetnije i cjelovitije življenje.
Inspirira ju put istine i samospoznaje na kojem, uz yogu prakticira i tehnike reikija,
Theta iscjeljivanja i Barsa. S posebnom zahvalnošću gleda na sve svoje dosadašnje polaznike uz koje i dalje
svakodnevno uči s motivacijom za konstantnim napredovanjem.