Stručnjaci i dobronamjernici

Uvijek žemo vas primiti sa osmijehom na licu i sa velikom dozom pozitivne energije provesti kroz putovanje do zdravlja.

Darija Barić
Osnivač AJARA CENTRA / Fitoterapeut / Yoga Instruktor

Marija Posavec
Pilates Instruktor

Elvir Halilagić
Kineziolog / Fitness Instruktor

Darija Barić

Osnivač Ajara yoga centra, fitoterapeut i yoga instruktor.

Svoju inspiraciju još od vrlo mladih dana pronalazim u pokretu. U fizičkome pokretu proživljenom kroz tijelo, duh, um, kroz razne prizme života. Strast i ljubav prema zdravome i aktivnome životu uvijek su bile dio moga života. Odrastala sam u duhu sporta – kao profesionalni sportaš u natjecateljskim disciplinama karatea, što mi je u život donijelo disciplinu i fokus. Nakon mnogo godina aktivnoga treninga i sporta, moj život se okreće u novom smjeru – putem otkrivanja sebe, svoje prave suštine i unutarnje istine. Tu se rodila moja ljubav prema biljnoj medicini, zdravoj prehrani i jogi kao načinu života.

 • 2002 godine započinje moje joga putovanje i od tada sam imale prilike učiti i susresti velike učitelje.
 • 2002 g upoznajem se sa sustavom Art of living sa 17 godina.
 • 2007 g odlazim u Indiju kod jednog od najistaknutijih duhovnih Učitelja današnjeg vremena Paramahans Swami Maheshwarananda, poznat kao Swamiji. Utjelovitelja sustava Joga u svakodnevnom životu. Taj period ostavio je veliki utisak na moj daljnji razvoj.
 • 2011 g otkrivam transcendentalnu meditaciju i sustav Maharishi Mahesh Yogija, gdje dobivam znanje koje je uvelike oplemenilo moj put joge. U ovom periodu se susrećem i s učenjem Babaji-a koje na mene ostavlja veliki utisak i želju za daljnjim učenjem i otkrivanjem.
 • 2014 g završavam edukaciju za fitoterapeuta, liječenje biljkama u Gallbanum Učilištu
 • 2015 g u želji da učim s izvora u Hrvatsku iz Amerike dovodim učiteljicu Tantra kriya yoge Nayano.
 • Nayano podučava Ipsalu Tantru koja podučava tantrički put i u skladu s time uči se Kobrin dah koji je dar čovječanstvu od Mahaavatara Babajia. Tehnike koje se izvode složene su u Ipsalu formulu a posložili su ih Bodhi Avinasha i Sunyata Saraswati.
 • Sunyata Saraswati „Master“ ostavio je veliko znanje na ovom području joge.
 • 2015 g upisujem škoju za joga instruktore ( TT200 ) u Divya yoga centru nakon mnogo godina istraživanja.Susrećem predivne dvije učiteljice Petru Carmichael i Sandru Petru Pintarić koje su nesebično podijelile svoje znanje i iskustvo s nama.  Tu smo dobili znanje o Ashtanga yogi i Raja Hatha Yogi inspiriranoj velikim učiteljem Sri Dharma Mittrom.
 • U ovom periodu bila sam pod vodstvom svoje mentorice I danas drage prijateljice Ive Solarević Jeličić, koja mi je ostavila veliko znanje, i koja je bila I jest moja podrška I prijateljska ruka na putu samospoznaje.
 • 2016 g otvaram studio za jogu AJARA i razvijam jednu lijepu priču koja i danas raste i okuplja mnoge divne duše. Ovaj centar nastao je iz ljubavi prema jogi i jogijskom načinu života.
 • 2018 g inspirirana Dharma jogom i svojom učiteljicom Sandrom Petrom Pintarić odlazim u New York direktno u Dharma centar kod Sri Dharma Mittre kako bi prakticirala jogu kod ovog velikog Učitelja i osjetila znanje direktno s izvora.
 • 2019 g nastavljam svoje učenje i upisujem naprednu obuku za joga instruktore ( TT500 ) kod Sande Petre Pintarić u Dharma Yoga Centru. Ova obuka i dalje je u tijeku i iznimno me veseli svako novo stečeno znanje.

Tijekom ovih godina mnogo sam putovala i obilazila joga festivale, radionice, seminare. Tako sam imala prilike sresti i upoznati svjetski poznate joga učitelje a neki od njih su; Sacinandana Swami, Sri Dharma Mitra, Indu Arora, Govinda Kai, Simon Borg – Oliver, Dioszegi Adam, Paramahamsa Sri Swami Vishwananda, Gregely Medvegy…

Svoju unutarnju inspiraciju pronalazim u pokretu kroz život, iskustvima. Smatram da u životu uvijek biramo između – života punoga problema ili života punog mogućnosti. Biram život pun mogućnosti !! Svako iskustvo je prilika za razvoj, i zato nema krivog ili pravog puta… life itself is your teacher. And you are in a state of constant learning !   

MARIJA POSAVEC

Yoga i Pilates instruktor

Pozdrav svima! Po struci sam magistra rehabilitacije slušanja i govora. Od malih nogu sam se bavila različitim sportovima i nastojim uključiti fizičku aktivnost svakodnevno u svoj život. Završila sam Klasičnu gimnaziju u Zagrebu, a nakon toga sam upisala Filozofski fakultet. Na fakultetu sam se počela baviti Pilatesom i mogu reći da sam se na prvu zaljubila u kontrolu pokreta i osjećaj koji sam imala nakon svakog odrađenog treninga.

Budući da sam zbog ljubavnog života često boravila u dalekom Brazilu, odlučila sam se i tamo uključiti u Pilates. Pohađala sam individualne treninge Pilatesa na reformeru s fizioterapeutom Marcusom kojemu mogu zahvaliti na svim savjetima i znanju koje mi je prenio i koji dan danas odgovori na svako pitanje koje mu uputim. Upravo na njegov nagovor upisala sam na Učilištu Magistra u Zagrebu (2019.) osposobljavanje za instruktoricu Pilatesa i Yoge. Od tada sam aktivno držala satove pilatesa u malim grupama, a već drugu godinu držim Pilates u centru Ajara!

U skorijoj budućnosti se nadam da su steći i diplomu i za instruktora Pilatesa na reformeru. Kod mene možete očekivati klasične vježbe Pilatesa, ali i vježbe iz Yoge i baleta. Nastojim da se svaki vježbač i vježbačica kod mene osjećaju ugodno, da lagano pomiču svoje granice, a ne da se uspoređuju s drugima u dvorani. Radimo na mobilnosti, snazi i fleksibilnosti kroz smijeh i ugodnu atmosferu! Moja želja je da se ljudi zaljube u pokret i da shvate da nam je on potreban kako bismo se osjećali ugodno u svome tijelu i duhu!

Bilo bi mi drago da dođete i probate taj divni Pilates u kojeg sam se i ja davno zaljubila – svi ste dobrodošli 🙂

Ostavljam vam riječi jednog velikog čovjeka, utemeljitelja Pilatesa, Joseph Pilatesa: “In ten sessions you will feel difference, in twenty you will see the difference, and in thirty you will have a whole new body.”

Elvir Halilagić

Kineziolog i fitness instruktor

Od rane mladosti, sport je kao bezbrižna rekreacija bio u fokusu mojih interesa. Kao dijete shvatio sam da tjelovježba nije samo bezbrižna rekreacija, već je i osnova zdravog načina razvijanja te sazrijevanja kroz put kojeg nazivamo ŽIVOT.

Nakon završene srednje škole u Zagrebu, logičan slijed je bio upisivanje fakulteta. Za mene nije bilo dileme; Kineziološki fakultet je bio ono gdje sam htio upiti sva znanja kako teoretska, tako i praktična. Tijekom studija upoznajem razne grane kineziologije, no fitness postaje moja ljubav.

Nadalje počinjem raditi prvo kao instruktor, a kasnije i kao trener fitnessa u nekoliko zagrebačkih teretana (Adam i Eva, Virtus, XXL, World Class, Aquaeduca).

Po preporuci kolegice, 2010. počinjem raditi kao trener u jednoj neurološkoj ordinaciji u Zagrebu. Tu se upoznajem s kombinacijom neurorehabilitacijskog treninga i kinezioterapije. Takvom vrstom treninga pomažemo osoba s neurološkim problemima, ponajviše djeci s cerebralnim poteškoćama.

Danas, težim povezivanju fitnessa i medicine te prilagođavanju treninga potrebama svake osobe. Medical fitness je osnova zdravog, kontroliranog i učinkovitog načina vježbanja s kojim preventiramo zdravstve probleme.

Zašto biste se zadovoljili jednim načinom vježbanja?
U Ajara centru okrećemo se interdisciplinarnom načinu vježbanja, gdje spajamo razne metode u jedan trening koji cjelokupno uravnotežuje i duh i tijelo.

“Ljudsko je tijelo park u kojem je volja glavni vrtlar.”
William Shakespeare