Loading...
Yoga 2017-03-30T20:17:09+00:00

Yoga Is A Way Of Life

Da li ste znali da čak i poznati ljudi poput Arnold Schwarzenegger-a, Avril Lavigne i Cristiana Ronalda rade Yogu?

Živimo u vremenu kada nam je jako teško pronaći trenutak za sebe i opustiti se. Posao, obitelj, obaveze. Često zanemarujemo sami sebe iako je to ono od čega sve počinje. Pronađite vremena za sebe i doživite ono što su doživjeli mnogi. Rezultate.

Unutar našeg Ajara Healthcare Centra nudimo sljedeće tipove yoge.

  • MORNING YOGA
  • Yoga4LIFE
  • HATHA Vinyasa YOGA
  • Relaksacija

MORNING YOGA

Jutarnja joga osim tjelovježbe ugodne za tijelo, ima još mnogo dobrobiti za zdravlje i vitalnost organizma. Samim ustajanjem ranim jutrom, reguliramo svoj ritam spavanja i time direktno utječemo na hormonalni balans. Jutarnjom jogom zagrijavamo tijelo i potičemo aktivnost  probavnog sustava, regulira se izmjena tvari unutar tijela. Tijekom vježbanja produbljenim dahom unosimo veću količinu kisika u mozak i umirujemo um, što automatski djeluje na našu količinu životne vitalne energije s kojim ćemo raspolagati tijekom dana.

Ono s čime započnemo dan, naše tijelo pamti i tako se ponaša tijekom dana.  Zadržavanje u asanama, pravilno istezanje, doprinijet će tome da se tijelo tijekom dana osjeća lakše, da se držimo uspravno, i tako vitalna energija može slobodno teći kroz tijelo što nam osigurava višu kvalitetu aktivnosti tijekom dana.

Smile With a Rising Sun !

YOGA4LIFE

Joga za početnike i sve one koji žele ustabiliti  temelje za svoju daljnju praksu. Asane se polagano izmjenjuju, pažnja je na dahu i osvještavanju unutarnjega stanja tijekom izvođenja asana. Praksa se radi u manjim grupama kako bi pristup bio individualiziran, što je odlično za sve koji su imali ili imaju neku ozljedu i potrebno je to mjesto ponovno dovesti u balans.

Tijekom prakse naglasak je i na znanju kako pravilno izvoditi asane, i time spriječiti nove i zacijeliti stare ozljede.

Jedno je sigurno, ovom praksom učimo se kako pravilno vježbati i time svoje tijelo dovesti u zdravo stanje bez bolova, ispunjeno unutarnjim mirom i osjećajem lakoće.

Yoga for life !

HATHA Vinyasa YOGA

Joga koja prati tradicionalan sustav Hatha yoge, povezan vinyasom.

Jedna od definicija vinyase je;

Povezivanje joga položaja u inteligentnom slijedu.

Vinyasom se zagrijava cijelo tijelo, krv. Potiče se cirkulacija, tijelo se čisti od nakupljenih toksina. Kada je tijelo čisto, nervni sustav dolazi u balans. Umire se misli, fokus je jači.

Ostvarujemo miran san, unutarnju ravnotežu koja nas prati kroz cijeli dan.

Tijekom prakse povezani su položaj, dah i fokus, što je čini tijelo i praksu predivnim alatom za postizanje više svijesti.

RELAKSACIJA

Trenutak ugode i mira kada se tijelo čisti od nakupljenoga stresa, raznih impresija, dojmova. Ovo je trenutak kada tijekom tjedna u svome tijelu pritisnemo gumb “RESTART” i krenemo sa svježega starta u tjedan ili dan, ispunjeni lakoćom i novom inspiracijom.

“Odlični treneri i atmosfera na radionicama. Prezadovoljna sam i jednostavno ne mogu opisati riječima koliko je program kvalitetan.”

Anamarija Kukulj • Riječ našeg klijenta
AW-818050143/k2TJCKClqX4Q3-iJhgM